Us informem de les noves xerrades per mares i pares que s’ofereixen a la Biblioteca Central
Esperem que siguin del vostre interès.
Gràcies
Educar sense cridar
A càrrec d’Alba Castellví, mediadora de conflictes, sociòloga i educadora
7 de de març de 18,30 a 20 h
a la Biblioteca Central-bct
(Passeig de les Lletres, 1)
Treballarem la unitat de criteri. La tranquil·litat dels adults. La claredat i la precisió de les indicacions. La coherència i la fiabilitat. Els límits: com dir no i resistir amb serenitat. Com han de ser les normes. Instruments per a una comunicació adequada. Com procedir davant de conductes inadequades.
Exercicis pràctics per aprendre a posar en funcionament les estratègies i instruments presentats.
————————————————————
Per una convivència democràtica
A càrrec de Luci Morera, tècnica en mediació de l’Ajuntament de Terrassa
9 de de març de 18,30 a 20,30 h
a la Biblioteca Central-bct
(Passeig de les Lletres, 1)
La convivència implica a totes les persones que participen en un entorn proper. Ens cal un marc referencial per establir uns mínims a complir perquè la convivència sigui el més gratificant per a tothom?. Aquesta ordenació pot ser des de la imposició i la multa, o bé des de la conscienciació i la responsabilitat de les persones. Terrassa disposa d’un nova ordenança que promou la persona que es coresponsabilitzi en l’espai públic i sinó faci un retorn a la comunitat a través d’hores de compromís social.
—————————————————————
La història sense fi: com ens relacionem amb els nostres fills i filles?
A càrrec de Jordi Pagès, psicòleg, coach, consultor i formador i Carles Guillamon, consultor de negoci i organització empresarial i formador
15 de de març de 18,30 a 20,30 h
a la Biblioteca Central-bct
(Passeig de les Lletres, 1)
Sovint pensem que qui tenim davant “no ens escolta”, o que “va a la seva”. Sorprenentment, quan som nosaltres qui escoltem creiem que qui ens parla ens diu coses incomprensibles o que no venen a to.
Això és perquè en la comunicació actuem simultàniament a quatre nivells (tant quan parlem, com quan escoltem). Taller per donar a conèixer quins són aquests quatre nivells, i com parlar i escoltar conscientment de forma no violenta.
—————————————————————
És el TDAH o és l’adolescència?
A càrrec de Samuel Rodríguez, director tècnic de la Unitat Escolar de Conducta de TDAH Vallès i psicopedagog
31 de de març de 18,30 a 20,30 h
a la Biblioteca Central-bct
(Passeig de les Lletres, 1)
L’adolescència és l’etapa de la vida que s’inicia amb la pubertat i acaba quan s’aconsegueix l’estatus social d’adult. En aquesta etapa augmenta considerablement la impulsivitat i la inseguretat. També apareix la rebel·lia i els canvis de l’estat d’ànim.
Aquesta realitat es pot arribar a confondre amb la presència d’un TDAH, cal saber identificat la diferència entre adolescència i trastorn