Nou episodi “El Vallés educa”

Avui dimarts dia 17 a les 18:30 estrenem un nou programa de “El Vallès Educa” a Canal Terrassa i a Vallès Oriental Televisió. A més, avui mateix Canal Terrassa tornarà a emetre el programa a les 21:30 i VOTV ho farà a les 22:30.

En aquest segon episodi us ensenyem tres projectes més:

Al primer reportatge anirem fins a Sant Quirze del Vallès per conèixer el projecte d’Aprenentatge Integrat de Contingut i Llengua estrangera que estan aplicant moltes escoles de casa nostra. Nosaltres hem volgut conèixer l’experiència de l’Escola Lola Anglada per conèixer com treballen aquest programa educatiu i quins beneficis obté l’alumne participant.

Al segon reportatge que us oferim, coneixerem un dels programes educatius més antics de Sabadell. El programa Educassa, impulsat per Aigües de Sabadell, arriba a la seva 29a edició i hem acompanyat als alumnes de l’Escola Sagrada Família a una de les activitats principals: la visita a la depuradora. Aprofitarem aquesta visita per parlar de com aquest tipus de sortides ofereixen als alumnes coneixement significatiu i aprenentatge pràctic i vivencial.

Per acabar el programa, visitarem Les Franqueses del Vallès. En concret, anirem fins a l’Escola Camins per conèixer el projecte Escenaris que organitza i impulsa l’equip docent del centre. Els Escenaris es oferir als alumnes diferents situacions en el qual el joc, l’experimentació i la cooperació són un vehicle educatiu excel·lent. Gràcies a aquest projecte, l’escola obre les seves portes i fa un espai a la participació de les famílies. A més, el projecte no queda reduït exclusivament als més petits de l’escola, sinó que s’allarga a tota l’etapa escolar.

Tot i que arrisco a ser pesat, no puc acabar l’escrit sense reiterar l’agraïment de tot l’equip del El Vallès Educa. Com sempre dic a les escoles on anem, aquest programa es fàcil de fer gràcies a la gran tasca que feu els mestres als centres escolars. Us animem a que participeu del programa i, tant aviat com sigui possible, ens posarem en contacte amb vosaltres.

 

Salutacions cordials

 

Ramon Roa

EL VALLÈS EDUCA