Extraescolar: Okinawa karate kobudo

OKINAWA KARATE KOBUDO

SHORIN RYU

1

L’escola

L’escola shubukan (protegir-se i protegir als altres) del shensei (mestre) Yasuhiro Uema, és una escola de karate tradicional de l’illa d’ Okinawa (Japó) http://www.shubukan.org/. El representant a Europa de l’escola shubukan és el mestre Roand Morand de Suïssa http://www.aokks.org/

1.Què aconseguirem desenvolupar en els nens/es?

  • L’autocontrol
  • La disciplina de l’esforç
  • La coordinació motriu
  • El respecte
  1. La història

En l’Actualitat, el karate,  és un dels més populars Arts Marcials  del món. Va néixer a  l’illa d’Okinawa , que va ser regne independent el japó (Ryukyu).

Shorin Ryu és una de les tres corrents principals d’Okinawa de Karate (Goju Ryu, Uechi Ryu, Shorin Ryu). El 1933, el Mestre Choshin Chibana anomena una de les corrents de karate de l’illa Shorin Ryu. En 1948, es va crear l’ssociació Okinawa Shorin Ryu Karate-do . Ells es van fer càrrec del Shuri-te. Actualment hi han pocs dojos arreu del món que practiquin aquesta corrent original del karate d’Okinawa, entre les poques escoles està la de Terrassa i en la resta de l’Estat l’escola d’Alacant (Gata de Gorgos) del mestre Toni Caselles.

“Con las manos vacías y  sin llevar ningún arma, dominando un adversario con el cuerpo y el alma única, karate, un arte marcial de defensa personal. Para dominar el camino, un viaje largo y arduo espera.”

2

Expedició espanyola a Okinawa amb el sensei Uema.Estiu del 2015.

3

4

Imatge del festival que es va celebrar l’estiu del 2015 per celebrar el 40 aniversari de l’escola shubukan, en memòria del sensei Yoki Uema. Entre altres països: Canada, Suïsa, República Txeca i els membres de l’expedició espanyola.

5

Imatge d’una classe amb nens al dojo del sensei Uema. Takeshi Uema fill de Yasuhiro Uema fent la classe.

3.Quin és l’horari?

Aquesta activitat s’està fent actualment, els dimarts  de 16:30 a 18:00h al gimnàs de l’escola. Durant els primers 10 minuts s’aprofita per berenar.

*Es convenient que els/les nens/es portin una ampolla d’aigua petita a la classe per poder hidratar-se.