El Serra llueix feminisme

Des de la Comissió Coeducativa del AFA estem molt contentes d’explicar-vos que hem acabat de pintar el mural del pati!

Potser haureu vist aquestes setmanes que una de les parets del pati anava canviant, transformant-se d’una paret grisa a una paret plena de colors i missatges carregats de significat. Potser les vostres criatures us han explicat que un dia de la setmana passada van baixar al pati, i una artista les va convidar a pintar mentre reflexionaven totes juntes sobre què poden fer les noies i els nois i si vivim  en una societat igualitària.

Tot plegat és part del projecte coeducatiu de creació artística que hem realitzat amb l’Escola i que va arrencar pel 8M. La proposta era que cada infant, des de P3 fins a 6e, representés en un dibuix el que li suggeria la jornada reivindicativa del 8 de març.

A partir d’aquests dibuixos vàrem extreure els conceptes clau que anaven apareixent en les seves propostes: les noies son fortes i juguen bé al futbol si volen; els nois poden ser ballarins o infermers; les dones són diverses; les persones ens estimem de moltes maneres, no només d’una; tenim el dret i la llibertat d’expressar-nos tal i com som; i si els nostres drets son vulnerats podem lluitar-los perquè «Juntes som més fortes»…

La il·lustradora egarenca Elena Ortega va agafar totes aquestes idees i va elaborar un collage en format mural, que després pintarien entre totes.

Del 10 al 17 de maig l’alumnat de tota l’escola ha pintat el mural. Els 27 grup-classe del centre, des de P3 a 6è, han fet tallers conduïts per la mateixa Elena Ortega, on han explorat artísticament els continguts coeducatius i han participat de l’elaboració d’aquest mural, col·lectivitzant les reflexions que es van iniciar el 8M i deixant una impremta que llueix a l’escola, però que també es veu des de l’exterior, generant un impacte al barri.

La col·laboració entre l’AFA i l’Escola ha estat, com sempre, fluida, còmode, engrescadora i transformadora. Treballar conjuntament per crear una comunitat educativa forta que acompanyi i eduqui a les nostres criatures és un dels principis bàsics que totes defensem.

Estem molt contentes i satisfetes del resultat. El projecte ha anat sobre rodes, la pluja ens ha deixat treballar bastant, i l’Elena Ortega és una artista i tallerista espectacular!

Comissió Coeducativa