CONCURS ESCOLAR DE VÍDEOS CURTS: “LA NOVA ORDENANÇA DE MOBILITAT DE TERRASSA”

Saps que existeix una plataforma que lluita perquè infants i famílies puguin arribar a les escoles caminant, amb bicicleta o patinet de forma segura, i que puguem fer aquest trajecte deixant el cotxe i els seus fums aparcats?

Es diu Camí Escolar i la integren AFES de varies escoles de Terrassa, entre elles la del Serra de l’Obac

Aquest any la Plataforma està mooooooooooolt contenta! Terrassa té una nova ordenança de mobilitat que farà que aquest somni es faci realitat ben aviat. 

Estem tan contentes que hem decidit organitzar un concurs de vídeos on hi podran participar totes les AFES del Camí Escolar. T’hi engresques? 

Quin és l’objectiu del concurs?

Volem que el màxim de persones de Terrassa, però sobretot les famílies de l’escola, coneguin la nova ordenança de mobilitat. Per fer-ho, us demanem que els infants facin vídeos curts i ben originals que expliquin els punts més importants de l’ordenança.

Què és això d’una ordenança de mobilitat?

Doncs és una normativa que transformarà la forma que tenim de moure’ns a dins de la ciutat. Ara serà més sostenible, saludable i segura. Són normes que ens ajudaran a millorar l’espai públic, la seguretat viària i la preservació del medi ambient. A més, és una clara aposta per les noves formes de mobilitat verda, les energies netes i en definitiva, la millora de la qualitat de vida de la ciutat i la convivència pacífica dels diferents sistemes de mobilitat.

Accediu al text de l’ordenança reguladora de mobilitat aquí: https://www.terrassa.cat/ordenanca-mobilitat-2020

Qui hi pot participar?

El concurs es farà entre les AFES adherides a la plataforma: França, El Vapor, Enxaneta, Serra de l’Obac i Sala i Badrinas. 

I hi poden participar les famílies sòcies de la nostra AFA.

I quines bases té el concurs?

Cada AFA organitza el seu concurs, però hi ha unes bases comunes. Les podeu consultar aquí: 

Què ha d’explicar el vídeo?

Per cobrir tota la nova ordenança cada escola participarà donant a conèixer uns punts concrets de la normativa. En el cas del Serra de l’Obac els vídeos hauran d’explicar aquests dos punts:

  1. Terrassa “Ciutat 30”: el límit genèric de la ciutat ha passat de 50 a 30 km/h
  2. Obligacions de les persones conductores de vehicles de motor:
  • 2.1 Les persones conductores de vehicles amb motor que han de compartir la calçada amb altres persones més vulnerables com són persones conductores de bicicletes i de VMP han de complir amb l’establert a la legislació vigent en matèria de trànsit, circulació i seguretat viària..
  • 2.2 Per tal d’augmentar la seva protecció i la de la resta de persones usuàries de la via pública, les persones conductores de vehicles amb motor hauran de seguir les següents normes:
  • 2.2.1 Quan estiguin circulant darrere d’una bicicleta o VMP, mantindran una distància de seguretat prudencial i proporcional a la velocitat, que no podrà ser inferior a 5 m.
  • 2.2.2 Quan pretenguin avançar, ho faran extremant les precaucions, canviant de carril de circulació, i sempre que quedi, com a mínim, un espai lateral d’1,5 m entre la bicicleta o VMP i el vehicle.
  • 2.2.3 No podran fer maniobres que impliquin posar en perill la integritat de les persones conductores de bicicletes o VMP.
  • 2.2.4 No podran realitzar maniobres d’assetjament com no respectar les distàncies de seguretat, fer llums o ús del clàxon o altres, que constitueixin un intent de modificar la trajectòria o marxa dins del carril de circulació, o impliquin un risc per a la seguretat de la persona conductora. També seran considerades maniobres d’assetjament el comportament verbal que, per part de les persones conductores de vehicles motoritzats, tingui com a objectiu o produeixi l’efecte d’intimidar la persona ciclista o usuària de VMP per què modifiqui la trajectòria o marxa dins del carril de circulació.

Com ha de ser el vídeo?

El vídeo ha d’estar explicat i/o fet pels infants i ha de ser en horitzontal, d’un minut màxim de durada, original i que parli del bloc de punts corresponents que s’han explicat al punt anterior. 

Com haig d’enviar el vídeo i les meves dades?

Només haureu d’emplenar el formulari que us adjuntem amb les vostres dades i l’enllaç del vídeo que heu enregistrat.

Quins terminis tinc per participar-hi?

El concurs arranca el dia 9 d’abril i s’acceptaran vídeos fins el 9 de maig. 

Premis

Per cada vídeo guanyador hi han 2 entrades adult + 2 infants a Granja Aventura Park.

També hi haurà un petit detall pels participants 

Jurat

Cada AFA farà la recopilació dels vídeos de la seva escola, revisant que s’adeqüin als criteris especificats. Un cop realitzada aquesta tasca, el jurat estarà format pels membres de la plataforma Camí Escolar Terrassa.

No us ho penseu famílies, participeu i deixeu volar la imaginació dels infants!

Qualsevol dubte ens podeu trobar a mobilitat@afaserradelobac.org

Moltes gràcies

Comissió Mobilitat